Τα νέα trends στη γυμναστική που πρέπει να ξέρεις!

Η γυμναστική σίγουρα είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Πιθανόν και τις δικής σου! Βέβαια πόσες φορές αισθάνθηκες ότι ενώ είσαι πολύ τυπική/ος στην γυμναστική σου, νιώθεις λίγο βαρετό να κάνεις διαρκώς τον ίδιο κύκλο ασκήσεων; Μην αγχώνεσαι, είναι κάτι που όλοι το αισθάνονται! Μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλά και καινούρια είδη γυμναστικής τα οποία αποτελούν trends και είναι αρεστά από πολλούς ανθρώπους.

Boxing!
Τα αγωνιστικά αθλήματα, όπως το boxing γίνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο δημοφιλή και οι λόγοι είναι πολλοί. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προπόνησης για μποξέρ, μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις το καθήκον σου (μυϊκή ανάπτυξη, κάψιμο λίπους, γράμμωση, αύξηση αντοχής) αλλά θα έχεις επιπλέον έξτρα bonus. Θα αποκτήσεις την αυτοκυριαρχία και τον πλήρη έλεγχο του σώματός σου και σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα σου αρέσει! Μπορεί να σου φαίνεται παραδοσιακή μορφή άσκησης, αλλά πίστεψέ μας έχει επανέλθει πολύ δυναμικά!

Προπονήσεις 30 λεπτών! Σύντομες αλλά αποτελεσματικές…
Η High-Intensity Interval Training δεν είναι μια καινούργια μορφή άσκησης, η οποία έχει γίνει must τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να μας απασχολεί επί μακρόν στο μέλλον. Βασίζεται στην εναλλαγή μικρών σε διάρκεια, αλλά έντονων ασκήσεων χωρίς τη χρήση κάποιου εξοπλισμού, που ακολουθούνται από μικρά διαλείμματα ξεκούρασης. Οι ασκήσεις αυτές περιλαμβάνουν συνήθως τρέξιμο και άλματα, τα οποία ρίχνουν βάρος στις αρθρώσεις, οπότε καλό θα είναι να ενημερώνεσαι το γυμναστή σου αν έχεις ευαισθησία στα συγκεκριμένα σημεία.
Το συνολικό πρόγραμμα της HIIT συνήθως διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά σε κάνει να νιώθεις πως κατακτάς την κορυφή ενός βουνού. Η κούραση και το κάψιμο στους μυς που θα νιώσεις μετά, σημαίνει ότι η άσκηση έχει γίνει σωστά. Ο λόγος όμως που σε κάνει να αγαπάς ακόμη περισσότερο το εν λόγω πρόγραμμα είναι γιατί ο μεταβολισμός σου συνεχίζει να αυξάνεται μέχρι και 36 ώρες μετά την προπόνηση. Έτσι, συνεχίζεις να καίς περισσότερες θερμίδες χωρίς να κάνεις τίποτα! Ναι, η HIIT είναι το λιποδιαλυτικό που όλοι ψάχνουμε. Μην διστάζεις λοιπόν να το βάλεις στο πρόγραμμα!

Personal Training
Το personal training ήταν και παραμένει μια από τις κορυφαίες 10 τάσεις εκγύμνασης εδώ και 13 χρόνια, αλλά τώρα βλέπουμε καινούριες πρωτοποριακές μορφές, όπως το online personal training, που κάνει την προσωπική εκγύμναση ακόμη πιο προσιτή σε όσους δεν βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Μπορείς λοιπόν πολύ εύκολα μέσα από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο να βρεις πράγματι τον προπονητή που σου ταιριάζει και να ακολουθήσεις το ασκησιολόγιο το οποίο θα σου προτείνει! Αλλά, βέβαια αν θέλεις να νιώθεις την πλήρη καθοδήγηση και προστασία μπορείς να βρεις τον προπονητή που σου ταιριάζει και να ξεκινήσετε την εκγύμναση σε φυσικό χώρο. Τα αποτελέσματα που θα έχεις θα είναι μοναδικά!