Πως θα έχεις σπίτι πάντα καθαρό και χρόνο ελεύθερο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν έναν καθημερινό «πονοκέφαλο» για κάθε άτομο που εργάζεται – πόσο μάλλον όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

 1. Ένα πράγμα την ημέρα.
  Η οργάνωση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κερδίσεις χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού. Αν δεν θέλεις να ξοδεύεις λοιπόν τα Σαββατοκύριακά σου πλένοντας πιάτα ή σφουγγαρίζοντας, τότε φρόντισε να ασχολείσαι με ένα σημείο ή μία δουλειά του σπιτιού κάθε μέρα. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα βάλε σκούπα, την Τρίτη οργάνωσε τα ρούχα σου και βάλε ένα πλυντήριο, την Τετάρτη ασχολήσου με το μπάνιο, την Πέμπτη κάνε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα στα έπιπλα του σαλονιού, την Παρασκευή σιδέρωσε και φυσικά, κάθε μέρα φρόντισε να πλένεις ή να βάζεις στο πλυντήριο τα πιάτα και τα σκεύη που χρησιμοποιείς.
 2. Μην ξεπερνάς τα 10 λεπτά σε κάθε δωμάτιο ή σημείο.
  Ο χρόνος σε αυτή την περίπτωση ή θα γίνει σύμμαχός σου ή ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Για να αποφύγεις το αρνητικό σενάριο, βάλε το χρονόμετρο στο κινητό σου και θέσε ως στόχο να μην αφιερώσεις  παραπάνω χρόνο από τον χρόνο που σκέφτηκες για τον κάθε χώρο. Έτσι, σίγουρα θα είσαι έτοιμη και εμπρόθεσμη και όλοι οι χώροι του σπιτιού σου θα είναι τακτοποιημένοι και καθαροί!
 1. Δώσε βάση στην κουζίνα.
  Σε ό, τι αφορά κάθε χώρο του σπιτιού συγκεκριμένα, η κουζίνα αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό δωμάτιο της οικίας σου και ενδεχομένως, εκείνο που δείχνει βρόμικο και ακατάστατο πιο εύκολα. Επομένως κάποια βασικά tips θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν την κουζίνα σου να φαίνεται διαρκώς καθαρή! Πρώτον, απέφυγε να ακουμπάς νωπά πιάτα και βρεγμένα αντικείμενα  στην κουζίνα σου. Έτσι θα αποφύγεις τους διαρκής λεκέδες και τα άσχημα στίγματα!
 2. Πέντε λεπτά για μία τακτοποιημένη κρεβατοκάμαρα.
  «Μην φύγεις από το σπίτι χωρίς να στρώσεις το κρεβάτι σου». Αποτελεί μία βασική και κλασική συμβουλή πολλών μαμάδων και γιαγιάδων και όπως φαίνεται, έχει γερές βάσεις. Ένα τακτοποιημένο κρεβάτι δίνει μια γενική αίσθηση καθαριότητας και σίγουρα δεν σου δημιουργεί το άγχος ότι πάλι τα άφησες όλα να φαίνονται ακατάστατα!

Με αυτά τα απλά αλλά σίγουρα πολύ έξυπνα tips θα κερδίσεις πολύ περισσότερο χρόνο για εσένα και την οικογένεια σου και σίγουρα θα αποφύγεις τον πονοκέφαλο που δημιουργεί ένα σπίτι ακατάστατο!